Díjak

A FÉNIX díj – A 2011-es év kulturális műemléke

Az Ólublón található Lublói Vár nyerte el a 2011-es év Fénix – Az Év Kulturális Műemléke díjat a reneszánsz palota felújításáért, valamint a nagyközönség számára az innovatív hozzáférhetőségéért.

Az Eperjes Megyei Önkormányzat elnökének díja 2011

Az Eperjes Megyei Önkormányzat elnökének díját az Ólublói Múzem kapta a múzeum kulturális örökségének megőrzéséért és felvirágoztatásáért folytatott többéves professzionális munkájáért, és az Eperjes megyében található műemlékek példamutató ismeretterjesztéséért.

Szlovákiai Városok Uniójának díja 2013

2013-ban az Ólublói Vármúzeum megnyerte a Szlovákiai Városok Uniójának fődíját a népi építészeti kiállításának és a Lublói vár területének akadálymentesítéséért a vakok és gyengénlátók, valamint a siketek és nagyothallók számára, szem előtt tartva azt a célt, hogy akadálymentessé tegyék mindezt a mozgássérültek számára is.

A 2011-es év legjobb könyve és népszerűsítő kiadványa

A 2011-es év Legszebb könyvek és népszerűsítú kiadványok Szlovákiáról című versenyében az Ólublói Múzeum „Sedem storočí hradov Ľubovňa a Dunajec“ (Lubló és Dunajec várainak hét évszázada) című könyve nyerte el az első helyet a Régióról és megyéről szóló könyvek kategóriájában.

Az Eperjes Megyei Önkormányzat elnökének díja 2010

Az Eperjes Megyei Önkormányzat elnökének díját az Ólublói Múzem kapta a múzeum kulturális örökségének megőrzéséért és felvirágoztatásáért folytatott többéves professzionális munkájáért, és az Eperjes megyében található műemlékek példamutató ismeretterjesztéséért.

A TRIPADVISOR díja 2014

2014-ben az Ólublói Vármúzeum megkapta a TripAdvisor.com internetes portál „Certificate of Excellence”

A 2012-es év legjobb könyve és népszerűsítő kiadványa

A 2012-es év legjobb könyve és népszerűsítő kiadványae.

Szlovákia 2013-as legszebb naptárja (3. hely)

A versenyt a Szlovák Újságírók Szindikátusa hirdeti ki évente. A 2013-as évre szóló naptárban az Ólublói Vármúzeum a vár történelmi alakjait mutatta be 1530-tól egészen 2011-ig.

Az „Eperjes Megyei Önkormányzat hét csodája“ (2. hely)

A 2008/2009-es években szavazást rendeztek az „Eperjes Megyei Önkormányzat hét csodájáról“, amelyen Ólubló Vára a 2. helyezett lett.

Benefactor Musaei Scepusiensis 2008

A Szlovák Nemzeti Múzeum – Szepesi Múzeuma Lőcsén 2006 óta adományozza a Benefactor Musaei Scepusiensi elnevezésű díjat a nyilvánossággal való együttműködés támogatása, a régió történelmének és kulturális örökségének propagálása, a medializáció növelésének és különféle támogatások és együttműködések megszervezése érdekében. A díjat hét kategóriában osztják ki a múzeumfejlesztés, a kulturális örökség és a muzeológia területén elért kiemelkedő szakmai tevékenységért. 2008-ban az Ólublói Múzeum kapta ez a díjat.